بررسی ایمنی آسانسور در برابر آتش سوزی و نکات آن

بررسی ایمنی آسانسور در برابر آتش سوزی و نکات آن

زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه

آسانسور را میتوان یکی از وسیله های پر کاربرد و ضروری برای ساختمان های چندین طبقه دانست. که حتی نبود این وسیله میتواند مشکلات زیادی را به وجود آورد. در واقع آسانسور یا همان اتاقک متحرک حرکت بین طبقات ساختمان را برایمان بسیار ساده کرده است. و یکی از محبوب ترین تجهیزات ساختمانی در بین مردم به شمار میرود. اما آیا این وسیله از ایمنی در برابر آتش سوزی برخوردار است؟ آیا در زمان آتش سوزی و حوادث میتوان از آن استفاده کرد؟ در ادامه بهترین کارشناس لوله کشی گاز در تهران تمامی اطلاعات لازم درخصوص ایمنی آسانسور در برابر آتش سوزی را در اختیارتان قرار خواهد داد.

رد یا تایید استفاده از آسانسور در هنگام حریق

اولین سوالی که در ابتدای مطلب بیان کردیم استفاده از آسانسور در زمان آتش سوزی است. در خصوص رد یا تایید این سوال کارشناس لوله کشی گاز در فردیس بیان میکند به طور کلی استفاده از آسانسور در شرایط آتش سوزی ممنوع است. چرا که آسانسور ایمنی لازم را در برابر آتش سوزی ندارد. اما فرض کنید فردی سالمند در برابر حریق قرار گرفته که توانایی استفاده از راه پله را ندارد و یا یک فرد بیمار در برابر حریق قرار گرفته باشد. در چنین شرایطی استفاده از آسانسور بهترین گزینه است. کارشناس لوله کشی گاز در تهران بیان میکند. استفاده از آسانسور به دلایلی همچون احتمال خفه شدن سرنشینان در داخل کابین از دود آتش سوزی و احتمال گسترش آتش به دلیل حرکت آسانسور هل دادن هوا به سمت آتش و فوبیای همیشگی گیر کردن در آسانسور میتواند دردسرساز باشد.

ایمنی آسانسور در برابر آتش سوزی از نظر کارشناس لوله کشی گاز در تهران

خوب است بدانید که در آسانسور های نسل جدید سیستم هایی در خصوص مواجه با حریق وجود دارد. که این موضوع میتواند کمی از نگرانی های شما را کاهش داد. یا فوبیای شما را از آسانسور کمتر کند. کارشناس لوله کشی گاز در تهران بیان میکند که سیستم ها در زمانی که دود را در آسانسور ردیابی کنند به صورت اتوماتیک به سمت طبقه همکف هدایت میشوند. و امکانات خارج شدن افراد از ساختمان را فراهم میکنند. کارشناس لوله کشی گاز در تهران توصیه میکند که حدالامکان از آسانسور در زمان آتش سوزی استفاده نکنید. مگر اینکه آتش نشانان در محل آتش نشانی حضور یافته ایمنی لازم برای استفاده از آسانسور را فراهم کرده و این دستور را به شما برای خروج داده باشند.

بررسی ایمنی آسانسور در برابر آتش سوزی و نکات آن

کارشناس لوله کشی گاز در تهران بیان میکند راه حل هایی برای ایمن تر شدن آسانسور در برابر آتش سوزی وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

نکاتی که موجب افزایش ایمنی آسانسور در برابر حریق میشود

کارشناس لوله کشی گاز در تهران بیان میکند جهت افزایش ایمنی آسانسور راهکار هایی وجود دارد.برای مثال اولین کاری که میتوان انجام داد. استفاده از درب های محافظت شده در برابر آتش است. این درها باید بتوانند حداقل 5 ساعت در برابر آتش مقاومت کند. برای ساخت دیواره داخلی چاله آسانسور باید از مصالح مقاوم در برابر آتش استفاده شود. آسانسور باید مجهز به برق اضطراری باشد. تا در زمان آتش سوزی باعث کمک رسانی سریع تر شود. دیوار موتورخانه آسانسور  باید مجزا و از پوشش ضد حریق ساخته شود.

در موتور خانه آسانسور باید تجهیزات اطفای حریق موجود باشد. باید دوربندی آسانسور و پلکان در طبقات همکف و زیرزمین با پوشش ضد حریق تجهیز شود. کارشناس لوله کشی گاز در تهران بیان میکند پاگرد های آسانسور باید بدون مانع و درهای قفل دار باشد و همچنین آسانسور در طبقات غیرمسکونی نیز باید مجهز به لابی باشد. همچنین توجه کنید که در چاله آسانسور مواد قابل اشتعال انبار نشود. همچنین بهتر است که کابل برق آسانسور کاملا مجزا باشد.

در هنگام آتش سوزی درون کابین بمانیم یا از آن خارج شودیم؟

از مهم ترین سوالهایی که در ذهن اکثر افراد نقش میبندد. ماندن یا خروج از کابین آسانسور در هنگام آتش سوزی است. آسانسور هایی که از نظر ایمنی در برابر آتش سوزی مقاوم اند. از نظر کارشناس لوله کشی گاز در تهران بهترین و امن ترین مکان محسوب میشوند. اما به طور کلی توصیه میشود که در صورت امکان از پله های اضطراری استفاده کنید و از ساختمان خارج شوید. همچنین کارشناس لوله کشی گاز در تهران بیان میکند. اگر دود و بوی نامطبوع و حس خفگی داشتید در اولین توقف آسانسور خارج شوید.

کلام آخر

با توجه به اطلاعاتی که کارشناس لوله کشی گاز در تهران در اختیارتان قرار داد. شما فقط در زمانی که آتش نشانان ایمنی آسانسور را تایید کردند میتوانید از آسانسور استفاده کنید. حدلامکان باید آسانسور خالی باشد. مگر در مواردی که فرد سالمند و یا بیمار قصد خروج از ساختمان را داشته باشد. همچنین در صورت ایمن بودن آسانسور بهتر است آسانسور برای استفاده نیروهای امدادی و نیرو های اورژانس خالی باشد. اگر میخواهید در خصوص ضوابط آسانسور آتش نشان اطلاعاتی کسب کنید در مقالات بعدی همراه مجموعه گازرسان باشید.

 

 


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

بررسی و عیب یابی صدای داخل رادیاتور
مراحل لوله کشی گاز منازل
بررسی نکات پیشگیری از آتشسوزی بخاری گازی
فیوز گازی چیست و کاربرد آن
بررسی شیرهای صنعتی ولو در پالایشگاه
نکات ایمنی در لوله کشی گاز ساختمان
انواع پوشش ضد حریق و کاربرد آن
بررسی سیستم آب فشان اسپرینکلر اطفای حریق
جعبه آتش نشانی و انواع آن
انواع لوله گازی

دیدگاهتان را بنویسید