بررسی و معرفی سیستم اطفای حریق فوم

بررسی و معرفی سیستم اطفای حریق فوم

زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه

بررسی و معرفی سیستم اطفای حریق فوم

در مطالب قبلی درخصوص انواع سیستم اطفای حریق و کاربرد آن ها اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دادیم. همراه کارشناسان لوله کشی گاز در فردیس شوید تا اطلاعاتی درخصوص سیستم اطفای حریق فوم و مزایا و معایب آن در اختیارتان قرار دهد.

فوم آتش نشانی چیست؟

فوم آتش نشانی متشکل از  آب، کنسانتره فوم و هوا است. ماده اصلی این فوم آتش نشانی سورفکتانت و حلال های ارگانیک، تتثبیت کننده های فوم (مثل دودکانل) و بازدارنده­ های خوردگی می باشد. کارشناسان لوله کشی گاز در تهران بیان میکنند. دانسیته کمتر فوم نسبت به آب باعث ایجاد حالت چسبندگی بر روی سطوح میشود. و از گسترش آتش جلوگیری می کند. در واقع در آتش سوزی فوم به صورت پوشش دادن سطح مواد سوختنی و ممانعت از تماس اکسیژن با مواد و همچنین کم کردن درجه حرارت باعث شرکوب حریق میشود.

سیستم اطفای حریق فوم اتوماتیک و عملکرد آن

این سیستم برای مایعات قابل احتراق گزینه مناسبی است. سیستم اطفای حریق فوم به طور اتوماتیک آب و عامل کف کننده را مخلوط میکند. این کف آتش نشانی از طریق اسپرینکلر پخش شده و باعث سرکوب آتش میشود. تنها تفاوت این سیستم با سیستم آبی اسپرینکلر در عامل کف کننده است. در واقع با بیان کارشناس لوله کشی گاز در کرج پس از کشف حریق توسط شیر کنترلی که متصل به ورودی های آب هستند. آب در شبکه لوله ها به جریان در خواهد آمد. و همزمان ماده فوم به درون آب ریخته می شود. سپس انبساط رخ خواهد داد. و مقدار فراوانی از کف به داخل محیط دچار حریق تخلیه می گردد.

کاربرد این سیستم نجات دهنده

سیستم های اطفا حریق فومی میتوانند برای اطفا حریق مراکزی که از مایعات قابل احتراق استفاده میکنند. بسیار موثر باشند.

کارشناس لوله کشی گاز در صفادشت بیان میکند. در آتش سوزی کارخانه های دارویی، دیتاسنترها، مراکز صنعتی، تجاری، نظامی و یا مراکز حفاظت از کالاهای مهم و گرانبها، انبارهای حاوی مواد شیمیایی، مخازن مواد نفتی، تاسیسات فنی و آشیانه های هواپیما و … این سیستم بهترین انتخاب است.

بررسی و معرفی سیستم اطفای حریق فوم

مزایای و معایب سیستم اطفای حریق اتوماتیک فومی

از مزایای این سیستم میتوان گفت که کمترین اثرات زیست محیطی را دارد و فوم های پروتئینی این سیستم به آسانی در طبیعت تجزیه می شود. و همچنین در فضاهای وسیع کاربرد بسیار خوبی دارد. این سیستم در آتش سوزی های بزرگ در مدت زمان کم و به سرعت و با پوشش سریع میتواند آتش را مهار کند. این سیستم هم مانند دیگر سیستم های اطفا حریق با باگ هایی روبرو است. برای مثال این سیستم قابلیت یخ در دماهای پایین را دارد. که یکی از معایب بزرگ آن است. و همچنین کارشناس لوله کشی گاز در ملایر بیان میکند. در این سیستم باید از منابع آبی فراوانی استفاده گردد. و نیز پس از تخلیه فوم، محل تخلیه به پاکسازی نیاز دارد. چرا که نمی توان فوم را از محیط خارج نموده و در نتیجه به سیستم زهکشی نیاز است.

پخش فوم به چه طریقی صورت میگیرید؟

برای پخش فوم ها تجهیزاتی مثل فوم مانیتورها، ژنراتور های فوم، هیدرانت فوم، اسپرینکلر فوم وجود دارد. که وسیله ی آنها می توان فوم را در محل آتش سوزی پخش کرد.

روش های تولید فوم به چه صورت است؟

به طور کلی فوم های اطفای حریق به 3 روش سیستم فوم دوزینگ، سیستم استفاده از پمپ فوم، سیستم بلدر تانک تولید میشود. روش فوم دوزینگ از نظری اقتصادی به صرفه تر از روش های دیگر است.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

بررسی شیرهای صنعتی ولو در پالایشگاه
گاز رسانی به صنایع چگونه است؟
بررسی بهترین کپسول آتش نشانی برای منزل
انواع لوله کشی ساختمان
بررسی و معرفی سیستم اطفای حریق پودری آیروسل
لوله کشی گاز در صفادشت
بررسی درب ضد حریق و ویژگی آن
انواع پوشش ضد حریق و کاربرد آن
لوله کشی گاز در ملارد
معرفی شیر قطع کن گاز حساس به زلزله

دیدگاهتان را بنویسید