هر آنچه باید درباره شیر آتش نشانی بدانید

هر آنچه باید درباره شیر آتش نشانی بدانید

زمان تقریبی مطالعه: 10 دقیقه

هر آنچه باید درباره شیر آتش نشانی بدانید

حتما در خیابان ها با شیر های آتش نشانی مواجه شدید. شیر های آتش نشانی که در خیابان ها وجود دارد یک سیستم اطفای حریق ضروری محسوب میشود. در ادامه کارشناس لوله کشی گاز در فردیس در خصوص شیر های آتش نشانی اطلاعاتی را در اختیارتان قرار خواهد داد.

شیر آتش نشانی چیست؟

شیر های آتش نشانی به نوعی یکی از سیستم های اطفای حریق حسوب میشوند که در مکان های مختلفی مثل خیابان ها پارکینگ ها مکان های تجاری و اداری و صنعتی دیده میشوند. از این شیر های در زمان اطفای حریق استفاده میشود. شیر های آتش نشانی به آب منطقه متصل هستند. از این رو آتش نشانان با اتصال شلنگ آتش نشانی به شیر های اطفای حریق آب مورد نیاز برای اطفای حریق را دریافت میکنند. کارشناسان لوله کشی گاز در فردیس بیان میکنند این شیر ها با نام شیر هیدرانت نیز معروف هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهیم.

تاریخچه شیر اطفای حریق

کارشناس لوله کشی گاز در تهران بیان میکند. خوب است نام فردریک گراف را به خاطر بسپارید. چرا که فردریک گراف مهندس ارشد کارخانه ی آب فیلادلفیا در سال 1801 اولین نوع شیرهای آتش نشانی پستی یا ستونی را ارائه کرد. البته اولین مخترع واقعی شیر های اطفای حریق به دلیل از بین رفتن حق ثبت آن در فلادلفیا مشخص نیست. به همین دلیل اختراع این شیر ها را به فردریک گراف نسبت دادند چون اولین نوع شیرهای آتش نشانی پستی یا ستونی را او ارائه کرد. کارشناس لوله کشی گاز در فردیس بیان میکند که اکثرا مخترع واقعی شیر های آتش نشانی را فردریک گراف میدانند چون هیچ مدرکی هم برای اولین مخترع واقعی نبودن او نیز وجود ندارد.

انواع شیر اطفای حریق از نظر کارشناس لوله کشی گاز در فردیس

کارشناس لوله کشی گاز در فردیس شیر های های اطفای حریق را دو دسته اصلی تقسیم میکند و به صورت زیر بیان میکند:

  • شیر آتشنشانی ایستاده: شیرهای ایستاده خود به دو دسته دیگر تقسیم میشوند. که در ادامه کارشناس لوله کشی گاز در کرج به آنها میپردازد.
  • شیر آتش نشانی زیر زمینی:  شیر های اطفای حریق زمینی همانطور که از نامشان پیداست به طور کامل در زیر زمین قرار دارند. کارشناس لوله کشی گاز در فردیس بیان میکند که این شیر ها در داخل محفظه نصب می‌شود و مجهز به شیر قطع و وصل جریان هستند. شیر های زیر زمینی  شلنگ و پایه شلنگ دارند. کارشناسان لوله کشی گاز در صفادشت بیان میکنند که نوع اتصال شیر ها فلنجی است.

شیر اطفای حریق ایستاده

همانطور که در متن فوق اشاره شد شیر اطفای حریق به دو دسته خشک و تر تقسیم میشوند. اما خوب است بدانید این دسته بندی بر چه اساسی صورت گرفت. کارشناس لوله کشی گاز در خصوص شیر اطفای حریق ایستاده خشک بیان میکند که این شیر ها خارج از سطح زمین نصب میشوند و محفظه فوقانی آنها خشک است. این شیر ها سیستم تخلیه دارند. یعنی با بسته شدن شیر اصلی به صورت خودکار عمل تخلیه آنها انجام میشود. از این رو شیر را مناسب برای مناطق سردسیر میدانند. چرا که امکان یخ زدگی آب در لوله های وجود ندارد. و همچنین به گفته کارشناس لوله کشی گاز در ملارد این شیر های مجهیز به سیستم ضربه گیر هستند از این رو در زمان حادثه  مانع خروج آب میشوند.هر آنچه باید درباره شیر آتش نشانی بدانید

شیر آتشنشانی ایستاده تر روی سطح زمینی نصب میشوند و محفظه آنها بر خلاف شیر های اطفای حریق خشک همیشه پر از آب است. این شیر های اطفای حریق شیر اصلی ندارند. هر کدام از خروجی های این شیرها یک شیرجداگانه ای نصب شده که کارایی شیر اطفای حریق ایستاده خشک را ندارد. این سیستم به دلیل یخ زدگی برای مناطق سردسیر مناسب نیست. و همچنین کارشناس لوله کشی گاز در فردیس بیان میکند که این شیرها در برابر ضربه نیز مقاوم نیستند و در صورت ضربه آب از آن ها خارج میشود. آب در این شیر ها به صورت تحت فشار وجود دارد. از این رو در زمان اطفای حریق فقط کافیست شیر آن باز شود.

بررسی شیر آتش نشانی توسط کارشناس لوله کشی گاز در فردیس

حتما شیر های آتش نشانی را بارها در خیابان ها دیده اید و از کنار آنها گذر کردید. این شیر ها به رنگ قرمز و زرد هستند. شیر های آتش نشانی 4 خروجی دارند.  از این خروجی ها برای تامین آب خودرو های آتش نشانی استفاده میشود. 2 خروجی برای اتصال شلنگ آتش نشانی نیز دارد. کارشناس لوله کشی گاز در فردیس بیان میکند این شیر ها از جنس چدن  معمولی و چدن نشکن هستند. در سایز های مختلف تولید میشوند. توجه کنید که اگر شیر های آتش نشانی خاصیت ضد زنگ زدگی نداشته باشند محل خروجی آب یخ میزند و نمیتوان از آب شیرها استفاده کرد.

نکات نصب شیر های آتش نشانی

همانطور که میدانید این شیر برای اطفای حریق بسیار موثر است. از این رو کارشناس لوله کشی گاز در فردیس بیان میکند که باید این شیرها دسترسی آزاد به ساختمان ها، کارخانه ها، مناطق شهری داشته باشند. در فاصله 3 تا 5 متری از این شیر ها نباید خودرویی پارک شود. چرا که در مواقع اضطراری شیر آتش نشانی باید قابل مشاهده و در دسترس آتش نشانان باشد. خوب است بدانید که برای باز کردن این شیر ها نیاز به آچار مخصوصی است که در فقط در اختیار آتش نشانان است. و مانند یک کلید برای آن ها عمل میکند. در مراکزی که احتمال حریق بیتر است باید حداقل دو شیر اطفای حریق وجود داشته باشد. همچنین در حد فاصل 75 متر در مناطقی که احتمال حریق زیاد است باید این شیر ها نصب شوند. ایستگاه پمپ بنزین گاز از مناطقی است که احتمال حریق در آنجا زیاد است در این ایستگاه ها باید حداقل دو شیر آتش نشانی نصب شود.هر آنچه باید درباره شیر آتش نشانی بدانید

البته باید به زیرسازی هالازم برای جلوگیری از نشت آب در محلی که این شیر ها نصب میشوند توجه کرد. برای مثال از بلوک های بتنی استفاده میشود. رنگ شیر های اطفای حریق طبق استاندار های کشور عزیزمان ایران قرمز توصیه میشود. البته که به رنگ های زرد و  نارنجی نیز دیده میشوند. کارشناس لوله کشی گاز در فردیس بیان میکند یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه شود وجود شیری جدا از شیر اصلی برای قطع و وصل است. که اگر شیر اطفای حریق نیاز به تعمیر و تعویض داشت. امکان قطع جریان وجود داشته باشد.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

بررسی نکات ایمنی سیستم های گرمایشی
الزامات و ضوابط اجرایی در طراحی آسانسور آتش نشانی
راهکار جلوگیری از یخ زدگی اسپرینکلر
گاز شهری و پیشگیری از آتش سوزی
بررسی و معرفی مزایا و کاربرد حوله خشک کن
آشنایی با گاز طبیعی و انواع گازها
انواع روش های اطفاء حریق
دتکتور گاز مونوکسید کربن و معرفی انواع آن
بررسی موارد تماس با آتش نشانی
انواع حوله خشک کن و نکات هنگام خرید آن

دیدگاهتان را بنویسید