کاربردی ترین شیرآلات صنعتی ولو
زمان تقریبی مطالعه: 10 دقیقه
کاربردی ترین شیرآلات صنعتی ولو
در مطالب قبلی به تعریف شیر های صنعتی ولو پرداختیم. انواع آن را نام بردیم. و به کاربرد این شیر ها پرداختیم. در این مطلب با کمک کارشناس لوله کشی گاز در فردیس کاربردی ترین شیرآلات صنعتی ولو را بررسی و معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
معروف ترین شیرآلات صنعتی ولو
شیرآلات صنعتی ولو تجهیزاتی هستند. که در سیستم های لوله کشی برای قطع و وصل کامل جریان و برای تنظیم دما ، فشار و… و همچنین ایمنی مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه شیر آلات صنعتی متنوعی وجود دارد. اما معرف ترین آن ها با بیان بهترین کارشناس لوله کشی گاز در کرج عبارت است از شیر دروازه ای، شیر پروانه ای، شیر صافی، شیر توپی است. که در ادامه به مزایا و معایب آن هر یک از آنها میپردازیم.
شیر دروازه ای
شیر های دروازه ای یا کشویی یکی از کاربردی ترین شیرآلات صنعتی ولو هستند. این شیرآلات از کانالی تشکیل شدهاند. و با حرکت یک دروازه فلزی به بالا و پایین، میتواند باز و بسته شود. زمانی که این دروازه فلزی بالا میرود، کانال باز میشود و جریان مایعات یا گاز آزاد میشود. زمانی که دروازه فلزی به سمت پایین حرکت داده میشود، جریان گاز یا مایعات متوقف میشود. شیرهای دروازه ای از شیرآلاتی است که دهه هاست وجود دارند. و کاربرد های زیادی در صنایع مختلف دارند. کارشناس لوله کشی گاز در تهران بیان میکند. سادگی این شیرآلات باعث میشود. که با قیمت پایینی تولید شوند و به اجزای کمتری نیاز داشته باشند. استفاده از شیرهای دروازه ای در صنعت آب بسیار رایج است.
مزایای شیر دروازه ای
- عدم وجود مقاومت در برابر جریان ( زیرا گیت هنگام باز شدن کامل، جریان را مسدود نمیکند)
- قابل استفاده در جریانهای دو جهته
- دارای طراحی ساده
- مناسب برای لولههایی با قطر زیاد
معایب
- نامناسب برای جریان گاز به علت عدم امکان کنترل دقیق جریان
کاربرد شیر دورازه ای
از شیر های دروازه ای در صنایع مختلف میتوان استفاده کرد. مهم ترین کاربرد آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- فاضلاب و مایعات خنثی
- گازهایی که بین ۲۰۰- تا ۷۰۰ درجه سانتیگراد با حداکثر فشار ۱۶ بار متغیر هستند.
شیر پروانه ای
یکی دیگر از کاربردی ترین شیرآلات صنعتی شیر پروانه ای است. این شیر ها دارای صفحه ای تخت و همراه با یک دیسک مقعر می باشند. که در مرکز شیر قرار دارد. این محصولات، به دلیل اینکه کنترل کمی بر سرعت جریان سیالات دارد، حجم بیشتری از مواد را در لوله جریان می دهند، از همین رو در برخی صنایع که در تاسیساتشان از لوله هایی با قطر زیاد استفاده می کنند و یا امکان مسدود کردن جریان به گونه ای دیگر است، کاربرد فراوانی نیز دارد.
مزایای شیر پروانه ای
از مزایای این سبک از شیر ها میتوان به دیزاین فشرده، سبک وزن بودن و نصب آسان و ساده این شیرآلات اشاره کرد.
معایب
کارشناس لوله کشی گاز در صفادشت بیان میکند یکی از معایب این شیر آلات قابلیتهای آن برای استفاده به عنوان شیر انبساط، محدود است. و همچنین فشار زیاد ممکن است بر حرکت دیسک آن تاثیر بگذارد.
کاربرد شیر پروانه ای
از شیرهای پروانهای به طور معمول در مواردی که نیاز به انحصار و جداسازی جریان، و یا متوقف کردن جریان مایعات یا گازها است، استفاده میشود. این نوع شیرها در فرآیندهایی که در آنها از لولههایی با دیامترهای بزرگ استفاده میشود، عملکردی عالی دارند. شیرهای پروانهای برای استفاده در سیستم دوغاب، برودتی و آبکاری خلا نیز مناسب هستند.
شیر صافی
یک قطعه متصل شده به لوله تعریف ساده برای این نوع شیر آلات است. با متصل شدن به خطوط لوله، هر نوع زنگ زدگی، رسوب، جوش فلز و غیره را از جریانات فیلتر و جداسازی کرده و موجب دوام بالاتر قطعات می شود. علاوه بر این، از دیگر ویژگی های این نوع از شیرها این است که مقاومت بالایی در برابر خوردگی و پوسیدگی دارد و به راحتی نصب می شود.
مزایای شیر صافی
کارشناس لوله کشی گاز در ملارد مزایای شیر صافی را به صورت زیر نام برد.
- کاهش دوره زمانی پاکسازی سیستم لوله کشی سیال، قطعات و تجهیزات
- کاهش هزینه نگهداری و تمیز نمودن قطعات و لوله ها از رسوبات
- کاهش ریسک احتمال توقف کار به منظور پاکسازی و بازسازی قطعات
- دارای طول عمر طولانی
- مقاوم در برابر پوسیدگی و خوردگی
- قابلیت نصب آسان
معایب
- نیاز به بازرسی و پاکسازی دوره ای
- احتمال بروز مشکلاتی در اتصالات فلنجی
- امکان نشت در قسمت درزگیر
کاربرد شیر صافی
این مدل شیر در صنایعی چون آب و فاضلاب و همچنین نفت، گاز و پتروشیمی مصرف متعددی دارد و کارشناس لوله کشی گاز در فردیس بیان میکند. میتوان با استفاده از این نوع شیر عمر دستگاه و تجهیزات را به صورت چشمگیری افزایش داد. از سمتی دیگر از شیر صافی در تاسیسات ساختمانی، کارخانجات و همچنین سیستم آبیاری قطرهای استفاده میگردد.
شیر توپی
شیرهای یک چهارم یا شیر توپی، یکی دیگر از انواع شیرهای صنعتی است، این شیر با چرخش ۹۰ درجه، سوپاپ از موقعیت کاملا باز به کاملا بسته تغییر می یابد. این نوع از شیرها، توپ کروی مانندی در ساختار داخلی خود دارند. که وظیفه ی کنترل جریانات شیر را برعهده دارد و در مقایسه با شیرهای دروازه ای نیز دارای ابعاد کوچکتر و سبک تر نیز می باشند.
مزایای شیر توپی
- قابلیت باز و بسته شدن این شیرها عالی است.
- اگر به درستی از آنها استفاده شود، در اثر سایش یا … کمترین نشت را خواهند داشت.
- هزینههای نگهداری از این شیرها پایین است.
- سرعت عملکرد آنها خوب است و به راحتی عمل میکنند.
معایب شیر توپی
- افزایش قیمت همراستا با افزایش اندازه اسمی آن
- عدم امکان استفاده از آن برای مخلوطی از مایع و جامد
- امکان پاکسازی دشوار
- عدم استفاده از آن به عنوان شیرهای کنترلی
- امکان افت فشار در سیال با فشار به خاطر فرآیند خفگی موجود در آن
کاربرد شیرتوپی
شیرهای توپی برای مایعات، گازها و بخار مناسب هستند که حتی یک قطره هم نباید نشت داشته باشند. اگرچه این شیرها در ابتدا برای فشارهای پایین ساخته شده بودند، اما با استفاده از نشیمنگاههای آهنی میتوان از این شیرها برای فشارهای بالا نیز استفاده کرد. همچنین شیرهای توپی با توجه به ساختاری که دارند به وفور در صنایع به خصوص در بخش خانگی استفاده میگردند. از شیرهای توپی در بخش خانگی، در وسایلی چون ماشین لباسشویی، ماشین ظرف شویی و همچنین در شومینه های گازی استفاده میشود.
این مطالب را از دست ندهید
لوله کشی گاز بین شهری
بررسی اطفای حریق با امواج صوتی
اصول گازکشی توکار و روکار
لوله کشی گاز در ملارد
هر آنچه که باید درباره تفاوت بخاری و رادیاتور بدانید
اهمیت گازرسانی به روستاها و چالش هایش
گازکشی با لوله سفید و سبز
بیوگاز چیست؟ و کاربرد آن
فیوز گازی چیست و کاربرد آن