کلیاتی از لوله کشی گاز ساختمان در تهران

کلیاتی از لوله کشی گاز ساختمان در تهران

زمان تقریبی مطالعه: 12 دقیقه

لوله کشی گاز ساختمان

لوله کشی گاز ساختمان از نظر نکات ایمنی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و می بایست مطابق با الزامات و استانداردهای تعیین شده انجام شود. گاز از جمله سوخت های فسیلی است. که با سوخت آن در اثر فعل و انفعالات انرژی گرمایشی ساطع می شود که از آن کمک می گیریم. در دوره های قدیم برای سیستم گرمایشی و پخت پز از ذغال آتش، نفت و رفته رفته از گاز به صورت محفظه های گازی که کپسول گاز نامیده شده اند، انتقال می دادند استفاده می شد. امروزه در بسیاری از کارها این سوخت فسیلی به صورت لوله کشی توسط متخصصان به نقاطی که میخواهیم از مرکز به مقصد انتقال می دهند.

نحوه ی تعمیرات لوله کشی گاز در تهران در ساختمان ها و مکان های صنعتی از موارد بسیار حساس می باشد. و باید از تعمیر کاران و یا شرکت های حرفه ای که می توانند به درستی و اصولی کار را انجام دهند. کمک گرفت، البته بدلیل حساسیت بسیار بالا این کار باید سوابق این شرکت یا فرد در این زمینه را بررسی کرد. در صورت یک اشکال جزئی و کوچک در انجام کار باعث می شود که خسارت های جبران ناپذیری به بار آید.

کلیاتی از اجرای لوله کشی گاز ساختمان

در این جا می خواهیم کار هایی که باید در اجرای این سیستم لوله کشی گاز ساختمان با فشار ۲ تا ۶۰ پوند بر اینچ مربع انجام شود را بررسی کنیم. مسیر های لوله ها نباید در مکان های باز و یا مکان هایی که وسایل سنگین در  حال رفت آمد باشند. قرار دهیم باید به صورت تو کار قرار دهیم. اما در برخی مواقع ساختمان های سرپوشیده ای هستند. که کسی در آن زندگی نمی کنند می توان به با تشخیص مشاوران و مهندسان مربوطه از روکار (لوله ها قابل مشاهده هستند و روی دیوار قرار می گیرند) استفاده کرد. اما باید به این نکته توجه داشت که در رفت آمد در آنجا اطمینان حاصل کرد تا به سیستم آسیب نزند.

تجهیزاتی که در لوله کشی گاز استفاده میشود

مجری پروژه ها تجهیزاتی که در این خصوص استفاده می کنند. از ابزارآلاتی مانند: لوله بر مشتی و یا تلسکپی، آچار دوسر و آچار لوله گیر قابل تنظیم، لوله خم کن، آهن بر دندانه درشت و دندانه ریز، پلیسه گیر، دستگاه جوشکاری فلز، پیچ گوشتی آچار های مختلف و ابزاراتی از این قبیل برای تعمیرات و یا اجرای پروژه مهم می باشد. و همچنین این مجریان باید از و سایل مرغوبی استفاده کنند. تا در صورت بروز مشکن در سیستم براحتی کار را انجام دهند و برای وسایل و یا ابزارالات کار مشکلی پیش نیاید.

نقشه و مسیر های لوله کشی گاز

در مرحله ی بعد استاد کار باید بتواند نقشه ی مسیر های گاز کشیده شده در نقشه ی ساحتمان را بخواند و بتواند به درستی بفهمد و اجرا کند. این مورد نباید بدون مشورت صورت بگیرد به دلیل این که ممکن است اختلال در پروژه ایجاد کند. و مهندس ناظر آن را تایید نکند. و اگر لازم به تغییر در نقشه و یا اجرا داشت آن مورد را با مهندس ناظر در میان گذاشته و پس از تایید مهندس آن را اجرا کنند. قبل از هر چیز شرکت مجری ،استاد کار باید با تمام استاندارد ها و اصول لوله کش گاز جهانی و داخل ایران آشنایی کامل داشته باشد زیرا خطرناک است و ریسک بالایی دارد. یک اشتباه کوچک در اجرا کار ممکن است باعث اتفاقات ناگوار شود.کلیاتی از لوله کشی گاز ساختمان در تهران

انواع لوله گاز

از آنجایی که لوله کشی گاز ساختمان از جمله یک امر بسیار مهم است، بهتر است از اجناس مرغوب استفاده شود. معمولا از موادی مانند آهن با وزن استاندارد و یا فولاد گالوانیزه و فولاد زد زنگ استفاده می شود. همچنین در برخی موارد از جنس پلاستیک فشرده مورد استفاده کرد.

یکی دیگر از این نوع لوله ها API است که همان جنس فولاد را دارد ،با طرز ساخت متفاوت و یکی از پرفروش ترین لوله ها که در شاخه هایی به طول ۶ متری عرضه می شود. به صورت کلی لوله های گازی دو شکل مورد استفاده قرار می گیرند، توکار و روکار. در API به عنوان لوله های بدون درز در تاسیسات توکار مورد استفاده قرار می گیرد. توکار بودن پروژه های گازی به این دلیل است که گازی که می خواهند انجام دهند را در مسافت های طولانی منتقل کنند که مقاومت و استحکام این لوله ها باید بسیار زیاد باشند. که این مدل را در شرایظ خاص استفاده می شود. اما روکار بودن در ساختمان هایی که انشعاب های بسیاری دارند مانند آپارتمان ها استفاده می شود.

پر استفاده ترین جنس لوله ی گاز فولادی سیاه می باشد. لوله گاز هایی از جنس مس و برنج هم مورد استفاده قرار میگیرد که مسی و یا برنجی بودن جنس این ها بستگی به شرایط و کاربرد آن دارد در موقعیت های مختلف دارد.
کاربرد این API معمولا در قسمت های مختلفی می باشد که معمول ترین آن ها در ساختمان سازی و برج ها، نیروگاه ها، پالایشگاه ها، کارخانه ی پتروشیمی و کارخانه های صنعتی می باشد.

محل قرارگیری کنتور گاز

کنتور ها را معمولا در محلی قرار می دهند. که قابل دسترس باشد و و معمولا در پارکینگ و در مکانی که دچار تغییر دمای زیاد و یا نزدیک آتش قرار  نمیدهند. همچنین باید به این نکته توجه داشت  که کنتور را در معرض برخورد احتمالی اشیا خودرو و.. قرار نگیرد که باعث آسیب و اتفاقات ناگوار نشود. برای جلوگیری از موارد ذکر شده کنتور ها را با حفاظ هایی می پوشانند. تا خطرات احتمالی را کاهش دهند. لازم به ذکر است که کنتور ها در فاصله ی ۲۲۰ سانتی متری نسبت به کف قرار می گیرند.

نکته هایی از آموزش لوله کشی گاز ساختمان

رساندن گاز به وسایل گازی مانند اجاق و بخاری یک دستور عمل ساده ای دارد اما اغلب ما نمیدانیم که از چه وسایلی و برای سرهم کردن و یا وصل کردن لوله ها استفاده کنیم. و مهم تر از آن این است که از چه مدل اتصالاتی درست است و این خود نیاد به تجربه و تخصص نیاز دارد. و اتصالات نادرست ممکن است منجر به نشتی گاز خسارت های جبران ناپذیر شود.

خوب در وهله ی اول لوله ها را با دستمال که در تینر آغشته شده است تمیز می کنیم و چسب آورده و لوله را به آن آغشته می کنیم آن هم به صورت یک نواخت. بعد از نجام این ها نوار پیچ می کنیم آن هم به صورت ۵۰ به ۵۰ (یعنی نصف عرض نوار روی نصف نوار قبلی) می پیچانیم. مسیر لوله ها در نقشه توسط مهندس کشیده شده و باید نقشه خانی بلد بوده و طبق نقشه عمل کرد. که در این جا محل قرار گیری اجاق و بخاری و آبگرم کن مشخص شده. البته در آپارتمان هایی که دارای پکیج می باشند درگر مسیر بخاری داده نمیشود و فقط برای اجاق مسیر دهی می کنند. چون گرمایش از کف می باشد و نیاز به کار اضافه نمی باشد.

نحوه قرار گیری لوله کشی گاز

در مورد نحوه ی قرار گیری لوله کشی گاز باید بدانید که مواردی را بدانید. که لوله ی اجاق ها در فاصله ی ۱۱۰ سانتی متری از کف قرار می گیرند، همچنین پکیج ها در فاصله ی ۱۲۰ سانتی متری، شیر قطع کن در فاصله ی ۱۸۰ سانتی متری هستند. بعد از گذراندن موارد ذکر شده در بالا نوبت به انجام کار می رسد. که باید شروع به اندازه گیری و برش لوله ها کنیم و بعد از آن برای اتصال دادن آن ها به هم باید جوشکاری کرده آن هم به این صورت که اتصال مورد نظر مانند زانو  را به لهله یک خال جوش داده تا همدیگر را نگه دارند و از صحیح بودن اتصالان نسبت به هم اطمینان حاصل کرده و جوشکاری اصلی را شروع می کنیم و باید به صورت صاف و یک نواخت جوش بخورند.

معمولا برای این گونه جوش کاری ها باید از الکترود های شماره ی ۲ استفاده کنند. و نباید از شماره های بالاتر استفاده شود چون کار به خوبی صورت نمی گیرد. مهم تر از آن باید به درجه ی جوش (آمپری که روی دستگاه جوش قابل تنظیم است) به مقدار نیاز تنظیم کرد. اگر زیاد باشد باعث سولاخ شدن لوله و چسبیدن الکترود به لوله می شود. بعد از جوش کاری نوبت به گل جوش می باشد که از سوراخ بودن با نبودن لوله اطمینان حاصل کنیم.

هزینه ی مورد نیاز برای لوله کشی گاز

هزینه ی این لوله کشی ها به یک سری مواردی وابسته هستند. و بسته به این موارد و شرایط هزینه های گوناگونی دارد. مواردی که قابل ذکر هستند از جمله موارد زیر:

  • مکان و یا محلی که قرار است پرژه صورت بگیرد
  • کاربری ساختمان
  • توکار بودن و یا روکار بودن پروژه
  • حجم و تعداد کاری که باید لوله کشی انجام شود
  • قیمتی مصالحی که در پروژه مصرف می شود
  • خرده کاری بودن پروژه مانند تعمیرات و یا راه اندازی وسیله ها
  • تعداد طبقاتی که باید کشیده شود
  • فشار گاز
  • کنتور  (کنتور تکی یا مجتمعی)

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

گازرسانی در مشکین دشت کرج
جعبه آتش نشانی و انواع آن
لوله پلی اتیلن در لوله کشی گاز
معرفی سیستم اطفا حریق واتر میست
هر آنچه که باید درباره تفاوت بخاری و رادیاتور بدانید
بهترین وسیله گرمایشی برای خانه زیر 100 متر
بررسی چند مورد از نکات مهم در لوله کشی گاز
بهترین جنس لوله برای گازرسانی
مراحل نصب پکیج و بهترین مکان نصب پکیج دیواری
سنسور گاز شهری چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید